De La Soul in Romania!

Noi confirmari pentru Fall in Love Festival

Underworld (UK), De La Soul (SUA), Robin and The Backstabbers (Ro), Soundopamine (Ro), Karpov not Kasparov (Ro) si Otherside (Ro) sunt noii artisti confirmati in line-up-ul festivalului Fall in Love, ce va avea loc intre 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogosoia. Acestia se alatura numelor deja anuntate:  Liam Gallagher (UK), Disclosure DJ set (UK), Kaiser Chiefs (UK), Kovacs (NL), Suie Paparude (Ro), The Mono Jacks (Ro), Jurjak (Ro) si Firma (Ro).

Underworld (UK), revin in Romania la Fall in Love Festival, la 10 ani de la primul lor concert

Trupa britanica de electro-trance Underworld, cunoscuta publicului larg mai ales datorita pieselor incluse pe coloana sonora a filmului „Trainspotting”, revine in Romania la 10 ani de la primul concert sustinut aici.

Underworld sunt unul dintre proiectele de pionierat din zona muzicii electronice si unul dintre grupurile cele mai influente de pe acest segment muzical din ultimii 20 de ani. De-a lungul carierei, piesele duo-ului britanic au ajuns de pe ringul de dans al cluburilor, pe coloana sonora a unor filme iconice si pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012 (unde cei doi membri ai grupului au avut rolul de directori muzicali). Pentru prestatia de directori muzicali in cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, cei doi membri Underworld au primit premiul pentru „Inovatie la nivel de Sunet” din partea cunoscutei publicatii muzicale Q Magazine.

De La Soul (SUA) – pentru prima data in Romania, la Fall in Love Festival

Trio-ul american de hip hop va canta in premiera in Romania la Fall in Love. Aparitia De La Soul in 1987 (Long Island, New York) avea sa marcheze scena de hip-hop americana, pe care grupul nu a incetat sa o modeleze timp de peste 20 de ani prin imbinarea surprinzatoare de ritmuri si influente sau prin versurile pline de mesaje sociale, menite sa starneasca dezbateri. 

Albumul de debut, „3 Feet High and Rising”, a fost considerat drept „o capodopera a hip hop-ului”, lucru dovedit si de succesul comercial enorm inregistrat de acest material si de recenziile foarte bune primite de la publicatiile de specialitate. Revista „The Source”, spre exemplu, a nominalizat materialul in „Top 100 de albume hip hop din toate timpurile” spunand ca acesta „este cu adevarat genial”. In 2006, grupul a primit un Grammy pentru colaborarea avuta cu Gorillaz pentru single-ul „Feel Good Inc.” (aparut pe albumul cu numarul doi al Gorillaz, numit „Demon Days”).

De La Soul sunt recunoscuti pentru contributia adusa la dezvoltarea sugenurilor jazz rap si alternative hip hop. Iar, compozitiile lansate de acest trio pe piata, le-au adus respectul comunitatilor muzicale, fie ele de hip-hop, jazz, funk ori soul si au incurajat aparitia unor noi grupuri de rap alternative, care au continuat sa inoveze.

0

Distribuie

Comments

comments