Kendrick Lamar a câștigat premiul Pulitzer

Kendrick Lamar a câştigat premiul Pulitzer pentru muzică, devenind primul reprezentant al acestui stil de muzică premiat cu prestigioasa distincţie. Albumul său “DAMN”, al treilea din cariera lui Kendrick Lamar, a fost cel care i-a adus acest succes rapperul din California.

Kendrick Lamar a devenit primul cântăreţ de rap care câştigă un premiu Pulitzer. Vedeta americană a reuşit să câştige această distincţie cu albumul “DAMN”, care este considerat de juriul care acord[ premiul Pulitzer “o colecţie de cântece pline de măiestrie, unite prin autenticitatea colocvială şi dinamismul ritmului, dar şi care oferă ilusraţii emoţionante şi captează complexitatea vieţii moderne afro-americane”.

Rapperul originar din Los Angeles este considerat unul dintre cei mai inovativi cântăreţi rap ai generaţiei sale, după cum notează Reuters. Stilul său este o fuziune de jazz, poezie şi blues. Totodată, el abordează teme sociale, respectiv problemele cu care se confruntă comunitatea afro-americană.

Distincţia acordată lui Lamar marchează o importantă ruptură cu tradiţia întrucât câştigătorii de până acum aparţineau muzicii clasice sau jazzului.

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american, se acordă începând cu anul 1917. Anul acesta, autorii articolelor despre abuzurile lui Harvey Weinstein au câştigat marele premiu.
sursa: libertatea

Distribuie

Comments

comments