La a treia ediție Red Bull SoundClash s-a lăsat cu pace între Subcarpați și Vița de Vie

La a treia ediție Red Bull SoundClash s-a lăsat cu pace între Subcarpați și Vița de Vie

Noua ediție Red Bull SoundClash a rupt normele, dar și tradiția în care hip-hop-ul a ieșit învingător până acum la celelalte ediții precedente printr-un rezultat neașteptat: egalitate. Publicul prezent a fost în extaz pe parcursul celor două ore de SoundClash în care Vița de Vie și Subcarpați s-au luptat într-un duel muzical prietenos. S-a scandat continuu, aplauzele s-au întrecut în intensitate și spectatorii au resimțit cu intensitate emoția de pe cele două scene.

Ce am apreciat cel mai mult a fost profesionalismul cu care fiecare brigadă muzicală și-a reorchestrat piesele astfel încât să dea publicului atât vibe-ul lor obișnuit, cât și sentimentul că asta a fost seara în care au văzut o cu totul altă față a trupelor preferate.

Vibrații nebune i-au făcut pe toți cei prezenți la Sala Polivalentă să ceară mai mult după fiecare rundă. Seara a început ușor, cu un warm-up ca la carte din partea fiecărei trupe, nu de alta însă militanții trebuiau încălziți pentru două ore de show incendiar.

Spunem doar atât – imaginează-ți-l pe MC Bean cântând blues, iar pe Adi Despot făcând freestyle. Cum sună? Îți spunem noi – GE-NI-AL! Să-ți explicăm pe larg cum au fost lucrurile:

În prima rundă, fiecare trupă a avut de interpretat un cover după melodia That’s the Way (I like it). Subcarpați  au aruncat în luptă mișcările lui MC Hammer și ritmuri de boogie, combinate cu grime, iar Vița de Vie a răspuns cu o variantă pe legendarele acorduri „Riders on the storm”.

The TAKEOVER, runda în care o trupă începe cu o piesă din repertoriul său, iar cealaltă o preia din mers, a debutat în forță cu leitmotivul Subcarpați „folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic”. Valul care-a măturat Sala Polivalentă s-a izbit cu putere de țărmul scenei Vița de Vie: tobele au bubuit, iar mulțimea a început să dea din cap la unison pe „Iamma”. Take-over-ul a continuat cu „’84-’85” pe care Despot a închis-o la scena sa cu un moment mai degrabă liric, un solo de chitară acompaniat de fluier. A mai curs „Sunetul mai tare”.  pe acorduri din „Trandafir de la Moldova” și preluat de Subcarpați pe ritmuri orientale.

La The CLASH, fiecare trupă a trebuit să reinterpreteze 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite, DJ Alt Om le-a aruncat următoarele provocări combatanților: să fie blues, techno și drum&bass. Pentru blues, Subcarpați a ales să meargă înainte cu „Oamenii sunt încă frumoși”, iar Despot a fost „HaiHui”. Beat-urile grele de tehno au adus în fața publicului varianta tumuloasă a piesei „MORI” de la Vița de Vie, iar Subcarpați au răspuns cu „REGE PE DEAL“… Pe drum&bass s-au jucat „Varză” și „Rabdă Inimă”.

Runda finală, The WILD CARD, a fost momentul în care s-a folosit muniția grea. Înainte de a-și dezvălui asul din mânecă, Misha, Afo și Motanu’ au făcut ce știu mai bine – freestyle. Florin Vasilică alături de ansamblul Teleormanul a completat perfect armata folclorului underground pe refrenul „Codrule Mărite Domn”, melodie inspirată de tatăl său, rapsodul Liviu Vasilică, iar pe scena rock, Macanache a ambalat „Bassul și cu toba mare” în stilul său, aducând victoria pentru Vița de Vie în această ultimă rundă.

La final, mii de voci au strigat simultan Vița și Subcarpați, alternând în intensitate și revendicându-și succesiv supremația Polivalentei. Când tensiunea a fost la cote maxime, maestrul de ceremonii Liviu Stanciu a recapitulat scorul final, iar rezultatul a fost… E-GA-LI-TA-TE! Un scor incredibil, calculat la virgulă: 445,7.

 

„Cred că Red Bull SoundClash a fost <<highlight-ul>> lunii octombrie! Lăsăm să se așeze și pe Internet, vedem ce zic și oamenii. Ăsta a fost unul dintre momentele în care în Românica asta dragă n-a mai contat cine câștigă și ne-am simțit foarte bine de la început până la sfârșit. Cu toate că a fost egalitate ne-am simțit ca și cum am câștigat.”, trage MC Bean concluzia serii.

 

„Victoria nu era importantă pentru noi. Sincer, mi se pare imposibil să câștigi împotriva Subcarpați, sunt o trupă fenomen. A fost o onoare pentru noi să facem jocul ăsta. Miza muzicală în sine a fost atât de mișto încât am zis să jucăm până la capăt. Având avantajul edițiilor precedente în care am fost MC, știu Red Bull SoundClash mai în detaliu decât „inamicul” din seara asta, și atunci la noi totul a fost o strategie, ne-am jucat momentele foarte bine, ne-am orchestrat piesele exact așa cum ar fi trebuit să fie. Nici nu-mi imaginam că există varianta asta de egalitate. Este cel mai frumos final care putea să se întâmple. Publicul a văzut astăzi un show repetat de noi cam de trei ori înainte – după fiecare final de repetiție, se întâmplau îmbrățișările pe care le-ați văzut astăzi pe scenă. Cu toate diss-urile din seara asta, și noi și ei am încercat să păstrăm o stare de dragoste pentru muzică.”, încheie Adrian Despot.

 

Lăsăm aici link către show-ul integral din 9 octombrie – Red Bull SoundClash.

 

 

0

Distribuie

Comments

comments