Recenzie: Jena – JENCICLOPEDIA – Mixtape

Jena a lansat primul său mixtape! “Jenciclopedia” este numele proiectului său. Acesta conţine opt piese dintre care patru beneficiază de videoclip (Inspiraţia, Copilăria, Pentru Dragoste şi Fata Mea).

Materialul a fost urcat pe canalul trupei Bamdighidibam, din care face parte alături de MCoco şi Oliniutza.

1.JENCICLOPEDIA (intro)

Intro-ul albumului reprezintă şi titlul acestuia. Pe scurt, este vorba despre prezentarea lui Jena, un copil gras, care s-a născut în Oltenia, în anul 1992. Mâncarea lui preferată e peştele. Timpul a trecut şi a venit mutarea la Bucureşti, unde s-a cunoscut cu fata lui, Ana. Tot acolo i-a cunoscut pe ceilalţi membri din Bamdighidibam, alături de care va merge până la capăt!

2.Inspiraţia (feat. Giulia)

Pe această bucată, Jena vorbeşte despre inspiraţie, mai exact despre formele ei şi momentele în care aceasta poate fi găsită. Giulia completează piesa, fiind practic vocea inspiraţiei.

3.Copilăria (feat Oliniutza)

Aşa cum puteţi să anticipaţi din titlu, Jena şi Oliniutza cântă despre copilărie dar şi de evoluaţia firească a omului. E important ca tinerii să ştie să se bucure de copilărie deoarece nu se mai întoarce niciodată, chiar dacă mulţi rămânem copii toată viaţa în sufletul nostru. Copilăria reprezintă libertate, poftă de viaţă, joacă, vise şi sinceritate.

4.Filme ( feat Crow)

O piesă profundă, în care fiecare persoană are propriul film. E important totuşi ce personaj esti în viaţa ta, deoarece nu toţi sunt personaje principale, există cazuri în care poţi fi un simplu spectator în propria viaţă. Viaţa de multe ori bate filmul, e bine să rămânem cu capul pe pământ. Avem multe alegeri de făcut, ţine doar de noi ce alegem. De preferat ar fi ca la final să fim mulţumiţi cu ce am trăit.

5.Peste (REMIX)

“Peste” varianta originală, a apărut acum doi ani, aceasta este versiunea remixată. După cum spunea în descriere, Jena adoră peştele, aşa că a făcut chiar o piesă despre asta. Prima parte este paşnică, prietenoasă, strofa a doua însă este cu mult mai agresivă. Acvariul e mare, există peşti de tot felul.

6.Culinar

O piesă cu şi despre mâncare, doar ne-a zis Jena ca este grăsuţ şi leneş. Bucata transmite un vibe amuzant, care parcă te face să te simţi mai bine cu greutatea ta. Câteva versuri celebre au fost reinterpretate “Am mâncat mult de mic copil că aşa m-a învăţat tata, nu rata nici o friptură, garnitura şi salata”.

7.Pentru Dragoste feat. Crow

Trecând de la mâncare la dragoste, Jena vorbeşte despre dragoste, un sentiment puternic de care nu poate scăpa. Cei doi artişti descriu foarte profund acestă stare, iubita fiind privită ca o zeiţă.

8.Fata Mea feat. Crow

Este ultima piesă de pe mixtape, tratează tot subiectul dragostei, însă cu bune şi rele. Este descrisă relaţia dintre doi îndrăgostiţi. Mai apoi, creaţia devine tot mai personală, fiind vorba de acea persoană care e langâ tine mereu, îţi dă energie şi forţă să îţi continui viaţa. Cam astea sunt stările pe care le transmite, după care îţi spune clar în faţă că este vorba de fata lui Jena, Ana, de care amintea şi în intro-ul mixtape-ului.

Per total mi se pare un material bine gândit, tratează mai multe subiecte, precum dragostea, mâncarea, copilăria, inspiraţia şi viaţa în general.

De mix/master în mare parte s-a ocupat The Watcher, iar pe două piese a fost Crow.  Lalo Huesca a realizat artwork-ul. Pe material, pe lângă Jena, s-au mai regăsit vocile lui Crow, Giulia şi Oliniutza.

Auditie placuta!

 

Distribuie

Comments

comments