AM ASCULTAT “GEISHA” – PRNY

PRNY a lansat albumul intitulat “Geisha”. Pentru cei care nu stiu ce e o geisha si pentru a intelege mai bine titlul ales, urmeaza o scurta lectie de istorie:

“Gheișele au apărut în istorie ca artiști de profesie; la început mulți din acești artiști nu erau femei, ci bărbați. În timp ce diferite tipuri de curtezani puneau accent pe plăcerile sexuale, gheișele se specializau pe artele tradiționale japoneze, muzică, dans, ceremonia ceaiului, conversații cu bărbații pe care îi întrețineau. Pe măsură ce îndemânarea artistică a curtezanilor de rang înalt era în declin, cererea de artiști-gheișă (bărbați sau femei) era în creștere.”

Putem spune ca PRNY a crescut foarte mult nivelul in ultimii ani si a ajuns sa se poata numi pe langa producator si artist. Lu-K Beats si implicit Seek Music au fost un sprijin de nadejde pentru acesta, ajungand iata in punctul in care a reusit sa contureze un album din calitatea de producator. Materialul contine colaborari diverse si este presarat cu surprize.

Albumul contine 16 bucati:

1.Intro & Hybrid (Ft. NANE)

Albumul incepe cu o scurta prezentare a lui PRNY prin ochii lui Nane. Asa cum spune si Nane, PRNY este un producator tanar, foarte, foarte muncitor, care merita din plin succesul de care se bucura acum.

Piesa “Hybrid” este o bucata in care Nane se foloseste de mai multe flow-uri, subiectele fiind cele cu care ne-a obisnuit in ultimul timp. In final putem asculta vorbele lui Giovanni Becali, care te invata ce inseamna sa fii mafiot.

2.NonStop (Ft. Amuly, Domnul Udo, NOSFE & Super ED)

Bucata are un iz de underground, e vorba de droguri si starea de confort pe care acestea ti le pot da. “Fratii, muzica, verdeata, confort” – cateva dintre principalele elemente din viata artistilor.

3.Oui Oui (Ft. Azteca & Oscar)

Azteca vorbeste despre perioada buna in care se afla, afirmand chiar ca ii e dor de momentele in care era sarac. Oscar se afla intr-o continua evolutie, pe piesa aceasta fiind o surpriza placuta.

4.Broke No More (Ft. Amuly, El Nino & NANE)

Asa cum o zice si titlul piesei, artistii se bucura de succes, toti au pornit din saracie dar au muncit extrem de mult pentru a ajunge in punctul acesta. E de apreciat orice om care munceste din greu pentru a putea sa isi indeplineasca visul.

5.Artileria (Ft. Solomon)

Solomon este mereu surprinzator pe piese, niciodata nu sti ce flow abordeaza. Acesta se potriveste pe material fiind una dintre surprizele placute ale anului 2020. Subiectul este struggle-ul prin care trebuie sa treci pentru a face banul in strada dar si despre ce inseamna trap-ul cu adevarat.

6.Columbia (Ft. Amuly, GOLANI, NOSFE & Oscar)

O bucata cu mult ritm, care nu te lasa sa stai jos. O combinatie interesanta, desi vorbesc cam despre aceleasi lucruri, parca se simte trecerea de la Oscar, Amuly si NOSFE care o dau intr-un stil de party sa ii zicem asa, la Golani care sunt in concordanta cu tema dar cumva prezinta lucrurile pe un ton mai serios.

7.HolUp (Ft. Amuly, Dj Sfera, Oscar & Sapte)

Pe piesa asta pur si simplu se simte tineretea si ambitia artistilor. O combinatie de mesaje cu sunete diverse. Desi au un oarecare succes, baietii astia nu au uitat de veterani si asta e de apreciat.

8.San Shu (Ft. Rava)

Prima data cand il ascult pe Rava, are un flow curat, dume bune si ambitia aia de care e nevoie pentru a reusi in muzica. Chiar o surpriza placuta pe material.

9.Rocco (Ft. Amuly & Ian)

“Rocco”, asa cum era de asteptat fiind vorba de Amuly si Ian pe aceeasi piesa are un vibe demential. Amuly e o prezenta constanta pe instrumentalele lui PRNY, stie sa se muleze perfect pe ele, Ian in schimb efectiv a distrus beat-ul in cel mai bun mod posibil.

10.Deus (Ft. DOC & Vlad Flueraru)

O colaborare cel putin interesanta, piesa aceasta parca rupe filmul pe care au fost toate bucatile anterioare. Vlad Flueraru are o voce atat de calda si un text plin de intelesuri ascunse. DOC pe ultimele colaborari a fost impecabil, exact senzatia asta o am si cand ascult “Deus”. O comparatie minunata dintre om si Dumnezeu.

11.Acces (Ft. Bruja & Tomi Marfă)

Bruja si Tomi Marfa se potrivesc extrem de bine pe acelasi beat, totusi nu m-as fi gandit la o asemenea colaborare. Amandoi au dat dovada in tot acest timp ca pot avea o abordare foarte badass asupra pieselor. Atat Bruja cat si Tomi au foarte mult potential si cu siguranta o sa ajunga in top.

12.Orașul Păcatelor (Ft. Amuly & Oscar)

Oscar si Amuly sunt dovada vie ca perseverenta te duce acolo unde iti doresti. “Fac ce fac de mic si tin cu dintii de rap”. Au sustinut concerte si battle-uri in tot felul de cluburi improvizate, pentru un public mai mult sau mai putin numeros, totusi acestia nu s-au lasat si astazi sunt unde sunt.

13.Frumos (Ft. Amuly & Super ED)

Pe bucata asta Amuly si Super ED vorbesc despre faptul ca nu ar trebui sa avem anumite tipare dupa care sa ne luam. Fiecare e liber sa se imbrace/poarte asa cum considera si se simte bine.

14.Zei (Ft. Azteca, Deliric & Super ED)

Aceasta este poate cea mai profunda piesa de pe material, era de asteptat avand in vedere ca ii avem pe Azteca, Deliric si Super ED pe acelasi bit. O bucata pe care multi probabil nu o sa o inteleaga, avand foarte multe intelesuri si jocuri de cuvinte.

15.60’s (Ft. Bruja)

O alta piesa care nu seamana cu nimic de pe intreg materialul, dar, isi are locul ei. Asa cum probabil va asteptati din titlu, Bruja vorbeste despre atmosfera anilor 60, in stilul ei caracteristic.

16.Singur – Outro (Ft. NOSFE & Planet H)

“Singur”, reprezinta o parte din sufletul lui NOSFE, o piesa foarte emotionanta pe care se simte ca a pus suflet. Cu siguranta aceasta este cea mai potrivita bucata pentru a incheia albumul.

Felicitari PRNY si intregii echipe pentru rezultatul obtinut!

 

0

Distribuie

Comments

comments