Cinema: “Tatal meu e cel mai tare” – Coloana sonora Subsemnatu – De la 8 la 4

“Tatal Meu E Cel Mai Tare” este un scurt metraj ce va rula in cinematografe din data de 17.08.2012 , atunci cand va avea si lasnarea. De va spunem despre acesti film? Treaba sta cam asa :

Bine-cunoscutii artisti de hiphop Subsemnatu si Nimeni Altu, au colaborat acum ceva vreme. Rezultatul a fost piesa “De la 8 la 4” care este extrasa de pe albumul lui Subsemnatu Nu strica muzica” si a fost aleasa pentru a fi coloana sonora a filmului mai sus mentionat , semnat de Radu Potcoava.

Dupa parerea mea , melodia se muleaza perfect cu povestea filmului .

“Andrei (13 ani) locuieste impreuna cu parintii sai intr-un cartier sarac: cu mama, Cati, si cu tatal, Tavi, care se cearta mereu din cauza problemelor financiare. Copilul nu stie ca pentru parintii lui, fiecare zi este un test de supravietuire. Tavi nu si-a primit salariul de doua luni, astfel ca nu mai au bani nici de mancare si risca sa fie evacuati din cauza intarzierilor la plata intretinerii. Au nevoie de o minune, altfel totul e pierdut.

Desi parintii sai se chinuiesc sa faca rost de bani, nu stiu ca Andrei castiga din ce in ce mai mult. El joaca zaruri in curtea scolii si vinde haine furate din Spania, impreuna cu prietenul lui cel mai bun, Filip. Intr-o zi, cei doi baieti sunt de acord sa treaca la nivelul urmator al “carierei” lor: Andrei si Filip vor lucra pentru prima data cu Grozavu, smecherul cartierului. Cui nu i-ar prinde bine sa castige 100 euro in jumatate de ora? Ce nu stiu ei, insa, e ca munca lor presupune recuperarea datoriilor, violenta extrema si trafic de droguri. Viata de cartier nu e deloc asa simpla cum credea Andrei.

In drum spre casa, cand se asteapta mai putin, Andrei se intalneste cu tatal sau – Tavi isi da seama imediat ce face fiul sau. Il intreaba pe Andrei de unde vine, dar Grozavu, incercand sa-si protejeze “investitia”, incepe sa-l loveasca pe Tavi si-l pune la pamant.

Grav ranit si plin de ura, Tavi merge pe urmele atacatorului si-l gaseste intr-un bar, stand de vorba cu Andrei. Cei doi incep din nou sa se bata dar, de data aceasta, Tavi se dovedeste a fi mult abil decat si-ar fi putut imagina cineva. Isi scoate copilul din dugheana de bar si, in loc sa-l pedepseasca, Tavi considera ca e timpul ca ei doi imparta pentru prima data o bere.  Andrei nu mai e pusti, asa ca e nevoie sa aiba o discutie ca de la barbat la barbat. Pentru prima data in viata lui, Andrei se simte foarte apropiat de tatal sau.

Intorsi acasa, cei doi descopera ca Grozavu trecuse pe la Cati si ii lasase un mesaj de razbunare. Acela e momentul in care Tavi decide ca e timpul sa reia legatura cu oamenii din trecutul sau si sa apeleze la masuri extreme pentru a-si proteja familia.”

Filmul va rula in cinematografele din Bucuresti si din tara: Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light, Grand Cinema Digiplex, Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Brăila, Bacău, Târgu-Mureş şi Constanţa) din data de 17.08.2012.

[youtube id=”1fXClyeHbKU” width=”600″ height=”350″]

Distribuie

Comments

comments