Concrete Park – primul cypher realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului

Trupa clujeană de breaking, Concrete Rockers celebrează Ziua Internațională a Tineretului realizând un eveniment inedit care reușește să ilustreze cultura hip-hop-ului văzută prin ochii celor tineri

  • Concrete Rockers, o trupă de breaking din Cluj Napoca demonstrează faptul că tinerii reprezintă schimbarea de care societatea are nevoie.

  • Cultura Hip Hop reprezintă o mișcare socială apărută în anii 70 în Bronx, America, care în momentul de față unește comunități din întreaga lume.

  • Tematica Zilei Internaționale a Tineretului își îndreaptă atenția asupra unei problematici de ordin legal, cultural, economic sau social cu care se confruntă tinerii.

Cluj-Napoca 08 august ’18: Pe data de 11 august începând cu ora 16:00, trupa clujeană de breaking Concrete Rockers organizează o manifestare artistică în Parcul Rozelor. Pentru a celebra Ziua Internațională a Tineretului, Concrete Rockers a ales un mod inedit de exprimare și anume: un cypher de dans prin care aceștia vor ilustra cultura hip-hop văzută prin ochii celor tineri. 
     

    Cypherul reprezintă un cerc în care membrii acestuia dansează, interacționând și construind mișcări pe baza elementelor realizate anterior de către un dansator. În esență, cypher-ul constuie un mod de comunicare între dansatori prin care tehnica și muzicalitatea se îmbină pentru a da naștere unor noi forme.
Breakingul reprezintă povestea unei culturi transpusă prin dans. Se poate spune că breakingul reprezintă una dintre cele mai noi categorii de dans și face parte din subcultura hip-hop. Pe scurt, subcultura hip-hop reprezintă o formă de manifestare artistică care cuprinde 5 elemente esențiale: DJ-ing, MC-ing, Breakdance, Graffitti și Cunoșterea. „Cultura Hip Hop a fost, este și va fi mereu un loc de joacă pentru mine. Încă de la început am fost atras de modul de gândire care caracterizează această comunitate și de cei 4 piloni care ghidează hip hop-ul: pace, iubire, unitate și distracție. M-a atras în special fenomenul social al culturii, deoarece hip hop-ul este un manifest al inteligenței colective într-o perioadă subjugată de sărăcie, violență și droguri, perioadă care caracterizează Bronxul din anii 70” susține unul dintre membrii trupei.
Trupa Concrete Rockers reușește să îmbine cu ușurință cele 5 elemente, formând un tot unitar, dar mai presus de acest lucru reușește să insufle privitorilor sentimentul de uniune, de familie. Concrete Rockers a luat naștere în anul 2017 din dorința unor tineri ambițioși de a-și transpune pasiunea și de a evidenția aspecte mai puțin cunoscute despre cultura hip-hop din România.
Arcadius Muntean, membru Concrete Rockers: ”Concrete Rockers a fost oportunitatea perfectă de a oferi mai departe ceea ce știu și mi-a permis să-mi desenez un loc de joacă personalizat. Fascinat de comportamentul uman, mereu împletesc ceea ce știu din psihologie pentru a construi împreună cu colegii mei un mediu în care să creștem, să reprezentăm esența culturii și să fim un model pentru noua generație de dansatori. Deși a trecut doar un an de la apariția crew-ului, observ pe zi ce trece cum această trupă crește și avansează spre a-și atinge potențialul, devenind o a 2-a familie. Suntem gata să arătăm că putem deveni un simbol pentru Hip Hop-ul din România și sunt sigur că în 2-3 ani vom ajunge acolo unde ne dorim cu adevărat.”
    Prin acest eveniment realizat cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Tineretului, trupa Concrete Rockers dorește să sublinieze faptul că tinerii reprezintă schimbarea societății actuale, iar această schimbare se poate produce prin cultură, artă și uniune.
    Ziua Interanțională a Tineretului (12 august) a fost declarată oficial în urma Adunării Generale a Organizațiilor Unite, la data de 17 decembrie 1999. În fiecare an, tematica Zilei Internaționale a Tineretului își îndreaptă atenția asupra unei problematici de ordin legal, cultural, economic sau social cu care se confruntă tinerii.

       Concrete Rockers vă îndeamnă să luați parte la cel mai inedit eveniment dedicat tinerilor, mesajul lor pentru toți fiind: ” Tinere, spune concret, tu crezi în schimbare?”.

Event: https://www.facebook.com/events/519948691794619/

Distribuie

Comments

comments