Connect-R: “Pentru sufletul meu ce-am facut?”- Aproximativ Discutii Ep.14 cu Gojira | Podcast

Connect-R este invitat astăzi la cea mai nouă ediție a podcastului „Aproximativ discuții” cu Gojira, în care vorbește despre: Rasism, Religie, Felul în care l-a salvat Muzica și alte subiecte provocatoare.

Connect-R, pe numele său real Ștefan Relu Mihalache, s-a născut pe 9 Iunie 1982 la București. Cariera sa artistică a început la vârsta de 8 ani, când a fost selecționat în grupul „Primăvara”. Deja, de la 15 ani, hip-hopul a devenit una dintre marile pasiuni ale lui Connect-R, acesta dedicându-i mare parte din timp. A intrat prima oară într-un studio în 1997, cu ocazia înregistrării primei sale piese numită ”Observ”, de pe compilația Real Hip-Hop. Această a fost înregistrată alături de colegii din trupa fondată de el – ”Giganții”.

În 2000, Connect-R a fondat ”Veritasaga”, alături de Jivago, Preaetor şi Dribbler. Prima colaborare cu un nume mare din show-bizul românesc a fost pentru melodia ”Fără Nume”, a trupei ”R.A.C.L.A.”. Această piesă a făcut parte din albumul ”Plus Infinit” al trupei ”R.A.C.L.A.” La scurt timp după aceea, a fost invitat să facă din nou echipă pentru un alt album, numit ”Pătratul Roșu”. Tot atunci a început și carieră lui de producător muzical, compunând tot albumul ”R.A.C.L.A.”, numit ”Dexteritate”.

În 2006 Connect-R a făcut un pas înainte în cariera sa muzicală, stabilind un record impresionant: în acel an el a fost primul rapper care a evoluat pe scenă Eurovisionului – împreună cu Arsenie, el a reprezentat atunci Moldova în marea finală, cu piesă ”Loca”. Seria de recorduri nu s-a oprit aici, el fiind singurul artist care a avut 6 piese simultan în playlistul Radio 21!

”Dacă Dragostea Dispare” – prima piesă românească de pe YouTube care a fost vizionată de nu mai puțin de 1 milion de ori!

Una dintre cele mai importante colaborări ale lui Connect-R a fost cea cu Loredana, pentru piesele celor 2 seriale de la Acasă TV: ”Șatra În Asfințit” și ”Regina”. Colaborarea celor doi nu s-a oprit aici, cei doi susținând și câteva zeci de concerte împreună.

În 2007, Connect-R a hotărât să revină cu un nou album. Artistul a lucrat la acest album doi ani și toate piesele păstrează feeling-ul R&B, fiind în același timp o mixtură între vechi și nou, între hip-hop, R&B și soul. Albumul ”Dacă Dragostea Dispare” conține 16 piese, o parte dintre acestea fiind în colaborare cu Alex, Smiley, Don Baxter și Motzu. Piesă ”Dacă Dragostea Dispare” a fost prima piesă hip-hop care a rulat în heavy-rotation la radiouri, după 10 ani de pauză, în care acest gen a lipsit de pe posturile naționale.

În octombrie 2008 a fost lansat videoclipul celui de-al doilea single extras de pe album: ”Nu-ți Pierde Dragostea”.

Următorul pas al lui Connect-R în cariera lui solo a fost realizarea piesei ”Burning Love”, cea care urma să devină hitul anului 2009 și să staționeze o perioadă bună de timp pe prima poziție a Nielsen Music Chart, barometrul de măsurare a difuzărilor radio și tv. Următorul single al lui Connect-R a fost piesă ”Murderer”.

În februarie 2010 a participat, împreună cu Anda Adam, la Selecția Națională pentru Eurovision. Tot în anul 2010, Connect-R își împlinește un vis. Alături de Chris Mayer și Nick Kamarera înființează casa de producție Rappin’ On Production. Anul 2011 vine cu două hituri din partea artistului: ”Ring the Alarm” și ”Take it Slow”. În vara lui 2012 nu s-a dormit. Piesa ”Vara nu dorm” intră pe piața muzicală cu un BOOM!!, ajungând în heavy-rotation pe toate posturile de radio și TV din România și devenind una dintre cele mai îndrăgite melodii ale anului, alături de ”Love is the Way”, un alt hit semnat Connect-R.

După răsunătorul ”Dă-te-n dragostea mea”, Connect-R încântă publicul cu ”Noi ne potrivim”, ”Tren de noapte”, ”Bagă mare” featuring Shift și ”Scrum” featuring Killa Fonic, pe parcursul anilor 2013-2016.

Anul 2017 începe cu ”Ceartă artă”, un featuring de success alături de Feli, urmat de ”Geneza” featuring Cortez, precum și binecunoscutul single interpretat de doi dintre cei mai talentați artiști ai României, ”Semne”, o frumoasă colaborare Connect-R și Andra care a reușit să strângă, în 3 luni, mai bine de 16 milioane de vizualizări în mediul online.

Printre ultimele sale lansări din anul 2019 amintim: „Vrăjitori„ (feat. Elianne), „Perfect„, „Încredere„ și „Independența„. Lansările au continuat și în anul 2020 pentru Connect-R, chiar dacă acest an a fost atipic pentru industria de entertainment.

Distribuie

Comments

comments