FIDO – SDC Crew

Graffitiul este un mod de exprimare a ideilor si sentimentelor prin culoare.Pasiunea, talentul si imaginatia au si ele desigur un rol important.Peste tot pe unde mergem prin oras suntem bombardati de diferite elemente colorate ale graffitiului: taguri, contururi, throw-upuri sau pieceuri.Dar cine sunt responsabilii pentru aceste fapte?
Tineri talentati, pasionati de culoare care risca sa fie prinsi la fiecare actiune dar care nu renunta totodata din pasiune pentru ceea ce fac, pentru ca au un mesaj de transmis societatii:

Un mesaj colorat, care ne incanta sau ne supara, care ne starneste rasul sau care pur si simplu ne pune pe ganduri.Mai jos puteti citi un interviu cu unul din acest tineri: FIDO (SDC Crew).

Cristina.

Hello, pentru inceput o sa te intreb cum e sa fii graffer pe Valea Prahovei..

Salutare tuturor.Bai, e foarte aiurea si destul de greu luand in considerare ca pe aici pe zona nu sunt shopuri specializate in materie de graffiti si n-ai de unde sa te aprovizionezi cu tuburi, markere, etc.

Cum ai inceput sa devii pasionat de writing?

Desenez de mic, de cand aveam 6 anisori. Unchiul meu a incercat sa picteze si copii ce vad si fac, nu? Am facut un timp tatuaje dupa ceva timp m-am indreptat spre cultura Hip Hop si de acolo, graffiti…

Cand te-ai apucat de graffiti?Si mai ales, cat de greu ti-a fost la inceput?

M-am apucat in 2005-2006 si dadeam pe vremea aia doar taguri sub numele de “PTC” dupa care am avut niste probleme in scoala generala cu politia pentru faptul ca desenez si mi-am schimbat tagul in Fido .

Spune-ne ceva despre alegerea tagului tau.Are o semnificatie anume?

Tagul meu este Fido si vine de la o gluma destul de seaca.. (“Cum ridica ii alba-ca-Zapada pe cei 7 pitici toti odata? 7Up”) ..de la care un tovaras foarte bun mi-a zis Fido-Dido si cum numai el ma stia cu porecla asta am ales sa ramana asta.

Dar alte „nume” ai mai avut?

Am spus mai sus ca am mai dat cu Ptc care venea de la Pitic.Asa mi se zice.

Ce crew reprezinti?

Sinaia Dream Crew sau Sistemul Distruge Creatia.. Un crew care se afla la a-2a generatie infiintat in 2001.

Prin ce iti caracterizezi stilul?

Eu de cativa ani dau niste navetute 3D, abstracte dar dau din cand in cand si WildStyleuri si Blockletters , Throw-upuri..

In ce alte orase ai mai desenat?

Sincer sa fiu nu prea am cu cine sa plec foarte departe dar pe zona am desenat destul de mult Busteni, Azuga, Brasov, Pitesti, Bucuresti nu stiu exact sa iti mai spun, nu in prea multe orase dar anul asta am de gand sa fac un tur de tara.Poate si pe afara umpic.

Ai participat cu lucrari la vreo expozitie de street art sau la concursuri?

Am participat la un Demo in Sinaia anul trecut la Help-Eu la festival.Am mai participat la Fatada anul asta de am luat locul 5 impreuna cu Crime si Seism si in rest m-am ocupat de dcoratiuni si sper ca tot anul asta sa nu mai ratez evenimentele din tara.

Ce parere ai despre scena graffiti din romania?Dar despre cea din Valea Prahovei?

In Romania cat si in Prahova sunt writeri capabili de multe si consider ca daca ar fi umpic mai lejera treaba financiara ar fi excelent .

Ce sfaturi ai da unui „toy”, respectiv la un incepator?

Sa nu recicleze taguri si stiluri si sa incerce sa o i-a de la zero, nu sa fure, si ceea ce face sa il reprezinte in totalitate!

Un mesaj pentru cititorii HipHopLive..

Pace tuturor si spor la tot ce faceti, sa faceti cat mai bine!

Distribuie

Comments

comments