Flori de Ghetou Final Show x Concrete Rockers x In Stare de Bine x Kaufland x FDSC

”Flori de Ghetou” este un proiect despre a oferi mai departe. Și nu puteam face aceasta fără suportul celor care au crezut în noi. Proiectul este derulat de către Asociația Concrete Rockers și finanțat prin programul În Stare de Bine susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Artă, dezvoltare, 20 de beneficiari de la Centrele Rezidențiale ”Căsuța Bucuria” și ”Casa Aksza” și o perioadă de 7 luni. Acestea sunt ingredientele principale.

Acest proiect a debutat odată cu 5 iulie 2021 și se va desfășura până în februarie 2022. Ne-am dorit prin acest proiect să expunem copiii la elementele artistice ale culturii hip hop în speranța că poate pentru acești copii elementele pot deveni o platformă prin care ei să-și cultive autenticitatea, perseverența și disciplina.
Inițial, copiii din centrele de plasament au trecut printr-o evaluare psihosocială pentru a vedea ce personalitate și interese au. Ulterior, în funcție și de aceste rezultate, copiii s-au grupat pentru participarea la cele trei tipuri de ateliere care urmau să se desfășoare pe următoarele luni: breaking, desen și Djing.
Totuși, nu poți să înveți bine dacă nu ai și un context fain, așa că am organizat mai multe evenimente ca: un teambuilding inițial cu toată echipa, seri sociale în fiecare săptămână precum și un schimb de experiență cu partenerii noștrii din Bistrița, Asociația Reborn.

Am pornit de la două obiective mari ale proiectului. Primul a dobândirea unei fundații de cunoștințe și abilități în fiecare ramură hip hop abordată prin atelierele. Cel de-al doilea obiectiv este fructificarea eforturilor de învățare printr-un eveniment final unde împreună cu copiii din proiect vom realiza expoziții, show-uri și prezentarea parcursului proiectului. Acest eveniment final este punctul culminant al acestui proiect, însă nu se finalizează totul aici.

Ne propunem să continuăm munca cu aceste ”Flori de ghetou” realizând planuri pe termen mediu cu copiii care doresc să devină parte din activitatea noastră constantă. Dorim să-i integrăm și să le ghidăm creșterea în comunitatea artistică din Cluj Napoca.

Proiectul Flori De Ghetou este derulat de Asociatia Concrete Rockers și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În Stare de Bine”.

Multumim SNKR Industry, Puma si Casa de Cultura a Studentilor pentru ajutorul oferit!

We want to give a BIG BIG BIG shoutout to MGbility for giving us the aproval to use his songs in the show!
MGbility & BlabberMouf – Two Worlds Collide (prod. SQB)
MGbility – It’s Breaking (feat. El Nino & luXe) (prod. Pietro Royalty)

Distribuie

Comments

comments