Graffiti: Stencil Art

Graffitiul este supus diferitelor presiuni sociale – adeseori negative deoarece este realizat pe ziduri, cladiri, trenuri si in general pe orice alte suprafete mai usor sau mai greu accesibile care apartin de domeniul public.

Spray-urile cu vopsea si markerele sunt utilizate de catre writeri pentru a realiza diferite elemente care tin de graffiti cum ar fi: taguri, elemente usor de realizat precum throw-upuri si bomburi pana la elemente complexe, adica pieceuri.

O componenta interesanta dar si destul de complexa a graffitiului o constituie stencilurile.Stencil Graffiti, Stencil Art sau pe scurt, Stencil –  este o forma a graffitiului care pentru a fi realizata necesita folosirea unui sablon din plastic sau carton pentru a se putea aplica diferite imagini, litere, simboluri sau texte pe diferite suprafete  din spatiul public.

Stencilul este un sablon realizat prin decuparea unor sectiuni de carton sau plastic in forma dorita.Astfel este realizat negativul desenului dorit folosit pentru desenarea unor simboluri, litere sau forme cu ajutorul spray-urilor cu vopsea.

Mai jos, cateva stenciluri dragute.

 

Distribuie

Comments

comments