Hamlet, pe ritmuri de hip-hop

„A fi sau a nu fi”, întrebarea ce răsună de peste patru sute de ani pe scenele din întreaga lume s-a auzit și la Timișoara, doar că pe ritm de hip-hop. Ca să îi atragă pe tineri în sala de spectacol cei de la Teatrul Național din Timișoara au pus în scenă Hamlet cu artiștii de la Subcarpați.
Sub ochii a sute de oameni, majoritatea tineri, povestea prințului Danermarcei a fost recreată pe scena Teatrului Național din Timișoara pe ritm de hip-hop.

„Începutul a fost super-interesant, la început nu am știut despre ce e vorba, dar după am înțeles. [Spune-mi cum e Hamlet hip-hop?] Cool”, spune un timișorean prezent la spectacol.

„Nu am știut că Hamlet știe să cânte, dar pare că știa”, completează un altul.

„Eu chiar nu mă așteptam să văd text de hip-hop în piesa asta. [A fi sau a nu fi?] Păi asta e întrebarea, nu… idee e să ne punem întrebarea, de aia e bine să venim aici”, admite un alt timișorean.

Solistul trupei Subcarapați l-a jucat pe bătrânul rege Hamlet, care, otrăvit de fratele său, se întoarce sub forma unei fantome pe zidurile castelului și îi cere fiului său răzbunare.

„Monologul și dialogul dintre Hamlet și regele Hamlet este făcut pe ritm de hip-hop, este muzica făcută de Subcarpați M-a făcut mama frumoasă. E interesant să vezi că fiind actor intri într-o piesă de teatru”, povestește Marius Andrei Alexe, solistul trupei Subcarpați.

Prin această punere în scenă, reprezentanții Teatrului Național din Timișoara și-au dorit să aducă povestea pințului Hamlet mai aproape de noua generație.

„Nu cred că s-a mai jucat Hamlet hip-hop în România, este un fel de hip-hp etno folk și va merge foarte mult etno- electro acustic”, completează Ada Lupu, regizorul spectacolului.

„Hamlet și Shakespeare e din punctul meu de vedere o piesă foarte actuală, cu o problematică foarte actuală, iar Subcarpați este trupa momentului”, este de părere și Matei Chioariu, actor.

Spectacolul s-a jucat cu casa închisă, iar următoarea reprezentație va fi anul viitor.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Petcu
sursa: digi24.ro

Distribuie

Comments

comments