KILLA FONIC: “Daca imi iese, anul viitor o sa am niste milioane” – Aproximativ Discutii cu Gojira

Killa Fonic, pe numele sau real Ionuț Răducanu, s-a născut pe 14 Februarie 1989 în Ploiești, România. Este un muzician și trapper român.
În prezent, activează ca artist solo, după ieșirea din trupa Șatra B.E.N.Z. la data de 6 mai 2019. Killa Fonic și-a creat propriul său label, pe nume KHK (Killa House Klan).

Primul contact cu muzică hip-hop l-a avut în copilărie, prin intermediul tatălui său. La vârsta de 20 de ani a făcut parte din trupa NPH. În turneul național „Emotiv Munteana” a fost însoțit de Amuly și de DJ Chronic. Pe plan sentimental nu se știe nimic concret, deoarece artistul preferă să nu se afișeze, atât în mediul online cât și în viață de zi cu zi.

Primele melodii lansate de Killa Fonic sunt piesele “Sesiune pe Vinil”, “Drink și Blunt” și “24”, pe care le-a postat pe canalul său de Youtube “KILLAFONIC” în anul 2013. Primul mixtape al lui Killa Fonic este „Lord de cartier”, apărut în anul 2013, al doilea fiind „Ramses 1989”, lansat în 2016. În 27 iulie 2017 a lansat „Lamă Crimă”, primul său album în calitate de artist solo. Acesta conține 23 de piese. Pe 19 aprilie 2018, Killa Fonic a început „Sezonul Lamă Crimă”, turneul pentru albumul „Lamă Crimă”, acesta încheindu-se pe 12 mai la Casă de Cultură din Ploiești, orașul în care artistul s-a născut și a crescut. În 18 decembrie 2018 a lansat „Emotiv Munteana”, primul său EP care nu are featuring-uri. Acesta conține 7 piese despre 7 Pământence.

Pe 4 martie 2019 a început turneul pentru albumul „Emotiv Munteana” ce avea un dublu concert, care s-a încheiat pe 23 martie 2019 în Buzău.

Pe 28 februarie 2019 a lansat albumul „TRENDSETTER”, al doilea album, însă acesta este și ultimul lui album rap. Acesta conține 11 piese.

În paralel cu activitatea solo, Killa Fonic a activat în Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat, în 2015, albumul „O.$.O.D.” (O Șatră, O Dragoste) și „O.$.O.D. II”, în 2017. Albumele au înregistrat un succes instant în mediul online. Killa devine membru Șatra B.E.N.Z. în 2015, când a fost abordat de Lu-K Beats, unul dintre membrii trupei. În 2019, Killa Fonic a ales să părăsească Șatra B.E.N.Z. și să se retragă de pe „O.$.O.D. IV”.

Killa Fonic anunță în sketch-ul „INTRO 2.0” cele trei albume la care lucrează: „Homo Nocturnus”, „Diablo” și „Homo Luminis”. Acestea reprezintă uniunea dintre Killa House Klan (KHK) și Global Records . Pe data de 1 iunie 2020, acesta lansează primul album al său de când s-a alăturat casei de discuri Global Records, intitulat “III” care conține colaborări cu NANE, Azteca și 911.

Distribuie

Comments

comments