Pharrell Williams Story

pharrell-big

 

Stim cu totii ca in spatele succesului oricarei vedete exista un producator, un Jedi Master al muzicii! El este cel care indruma artistul catre un scop comun: cucerirea publicului! In acest moment, Pharrell este un fel de Master of all Jedi Masters, unul dintre cei mai buni oameni din umbra.

Scurta biografie:

Intr-un orasel linistit, Virginia Beach (din SUA), genul de oras unde nu se intampla niciodata nimic, doi colegi de liceu, Pharrell Williams si Chad Hugo incep sa lucreze si sa mixeze impreuna diferite sound-uri, cu totul straini de succesul ce avea sa vina. Astfel ia nastere “The Neptunes“, care iese in evidenta cu adevarat dupa ce produce cea mai tare piesa hip-hop underground din 1998, anume “Superthug” – Noreaga. Din acel moment toate usile s-au deschis pentru Pharrell si colegul sau, caci nume precum Ol’ Dirty Bastard, No Doubt, Janet Jackson, Britney Spears, *NSYNC, TLC, Usher, Mary J. Blige, Toni Braxton, Kelis, Busta Rhymes, Babyface, Mariah Carey si Justin Timberlake se numara printre artistii ce au apelat la serviciile “The Neptunes”. Urmarea, in 2003, Pharrell a luat acasa trofeul “Producatorul anului”.

Singurul “album” pe care The Neptunes l-au scos a fost de fapt o compilatie a mai multor melodii din partea unor diversi artisti – “Clones“. Producatorii acestor melodii, evident, au fost Pharrell si Chad.

51-s1d5Xf8L

 

 

Apoi a urmat trupa “N.E.R.D.” (No One Ever Really Dies) la care s-a alaturat si un fost coleg de liceu pe nume Shae. “The Neptunes reprezinta ceea ce suntem, iar N*E*R*D este ceea ce facem!” – spune Pharrell despre N.E.R.D., cu care a scos pe piata patru albume: In Search Of… (2002), Fly or Die (2004), Seeing Sounds (2008) si Nothing (2010).

nerd-pharrell-hm-sida

 

In ceea ce priveste cariera solo, Pharrell a scos pana in prezent doar un singur album! Aceste se numeste “In My Mind” si a fost scos pe data de 25 iulie, 2006.

Pharrell’s Lyfestyle

Atunci cand Pharrell de desprinde de studio (sau chiar de Discovery Channel), acesta poarta ochelari Chanel si Louis Vuitton, caciuli si hanorace de la “A Bathing Ape” si, ca orice star care se respecta, isi promoveaza propriul brand vestimentar BBC (Billionaire Boys Club and Ice Cream Clothing Boutique). Numele ii apare pe adidasii Reebok “Ice Cream”. Nici diamantele ce cantaresc multe carate nu-i lipsesc de pe deget. Nu exagereaza atunci cand vine vorba de vestimentatie dar totusi reuseste sa ne lase cu gura cascata.

Afaceri

Ma inlin in fata fanilor mei caci ei sunt cei care imi platesc facturile!” – spune Pharrell. Muzica este viata lui si din asta traieste, dar odata cu celebritatea s-a ivit si sansa de a-si indeplini toate visele. Astfel a facut design pentru o serie limitata de ochelari de soare de la Louis Vuitton, a lansat marca de haine BBC si colectia de adidasi “Ice Cream”, si a ajuns sa aiba magazine atat in State, cat si in Paris, Amsterdam, Londra, Milano sau chiar Tokyo. A creat echipa de skateboard Ice Cream si a colaborat cu celebrul skater Tony Hawk pentru a incuraja tinerii sa participe la competitiile de sport extrem X-Games.

Timpul liber

Nu prea-mi place sa merg la petreceri, m-am saturat. Imi place mai mult sa citesc, sa ma informez. Sunt dependent de Discovery Channel, iar atunci cand mergi la o petrecere irosesti o groaza de energie pe care, de altfel, as pune-o in piesele sau in ideile mele.” Pharrell prefera sa investeasca tot timpul pe care il are in hobby-urile sale, care, de altfel, au devenit afaceri.

Distribuie

Comments

comments