Rapperul Heavy D a murit la vârsta de 44 de ani

Rapperul american Heavy D, celebru în anii 1990 graţie unor piese precum “Now That We Found Love”, a murit marţi, la Los Angeles, la vârsta de 44 de ani, informează Reuters.

Muzicianul şi-a pierdut cunoştinţa în faţa casei sale din cartierul Beverly Hills.
Potrivit ofiţerului de poliţie Mark Rosen, cântăreţul, al cărui nume real era Dwight Arrington Meyers, a fost găsit pe trotuar, în jurul orei locale 11.25. Muzicianul era conştient şi putea să vorbească, însă prezenta dificultăţi respiratorii. Vecinii au chemat serviciul de urgenţe, iar cântăreţul a fost transportat la un spital din apropiere.

“Acea persoană a murit în cele din urmă la spital”, a adăugat Mark Rosen. Potrivit poliţiei americane, nu au fost constatate urme ale unei infracţiuni, iar decesul s-a produs din cauze medicale. Cauza oficială a decesului va fi anunţată după efectuarea autopsiei.

Heavy D s-a născut în Jamaica şi s-a mutat în oraşul Mt. Vernon din statul New York în copilărie. I-a plăcut muzica hip-hop şi şi-a înfiinţat propriul grup, The Boyz, cu prietenii lui din liceu, care şi-au luat numele de scenă DJ Eddie F, Trouble T-Roy şi G-Wiz.

Grupul şi-a schimbat denumirea în Heavy D & The Boyz şi a lansat albumul de debut în 1987, care a inclus piesele “Mr. Big Stuff” şi “The Overweight Lover’s in the House”. Succesul a venit odată cu lansarea albumului “Big Tyme” din 1989, de pe care s-au remarcat piesele “Somebody for Me” şi “We Got Our Own Thang”.


Grupul Heavy D & The Boyz a trecut şi prin momente tragice, când Trouble T-Roy a murit într-un accident de automobil în 1990. În anul următor, ceilalţi membri ai grupului au cunoscut cel mai mare succes din cariera lor cu albumul “Peaceful Journey” şi single-ul “Now That We Found Love”, care a intrat în primele cinci poziţii din topul american R&B.

Au urmat numeroase alte piese de succes în anii 1990. Grupul a interpretat tema muzicală a îndrăgitului show TV “In Living Colour”, iar albumul “Heavy” pe care Heavy D l-a lansat în 1999 a devenit cel de-al şaptelea material discografic al artistului care a intrat în Top 10 R&B.

În acei ani, rapperul a început să cocheteze şi cu actoria, jucând câteva roluri secundare înainte de a apărea în drama TV “Boston Public”. Heavy D a mai jucat în “The Cider House Rules”, “Step Up” şi “Big Trouble”.
sursa: mediafax

Distribuie

Comments

comments