Interviu cu Salo184 RGW Crew Berceni

Pentru astazi am pregatit un interviu cu Salo, un tanar graffer bucurestean.Pe pagina lui de artist de pe Facebook, acesta se descrie ca fiind genul de artist care poate desena pe orice suprafata cu orice tip de vopsea.Acesta realizeaza picturi interioare si exterioare, desene pe panza si poate personaliza multe alte lucruri precum laptopuri, adidasi si tricouri.Va invitam sa  vizitati site-ul acestuia, SaloArt pentru mai multe detalii, shop si portofoliu.

Cristina: Salut!Ma bucur ca ai acceptat acest interviul.Pentru inceput vreau sa te intreb de cat timp ai inceput sa te ocupi de graffiti si cum ai descoperit ca ai o pasiune pentru acest “sport”?

Salo: In primul rand, salut tuturor!De graffiti m-am apucat acum cinci ani, dar in primii doi ani nu am desenat foarte mult din cauza banilor. De mic am desenat, dar graffiti-ul l-am descoperit putin mai tarziu, prima data la mine in cartier si mai tarziu, pe vechile garnituri de metrou asa ca am zis sa incerc si eu.

Cristina: Cum a decurs prima ta “intalnire” cu spray-ul?

Salo: Prima data cand am desenat cu un spray a fost prin 2007-2008, era un MTN Hardcore gri. A fost ceva special sa treci de markere pe hartie la spray.

Cristina: Cei care deseneaza cu siguranta stiu cum e sa treci de la hartie la pereti.Cam greu la inceput dar cine se tine de treaba va avea, in timp, rezultate surprinzatoare.Si pentru ca tot suntem la capitolul spray-uri, spune-mi te rog cu care te “intelegi” tu cel mai bine.

Salo: Nu am desenat cu toate marcile dar pana acum toate pe care le-am incercat mi-au placut.

Cristina: Urmeaza intrebarea mea preferata.Spune-le cititorilor HipHopLive despre alegerea tagului tau.Are vreo semnificatie?

Salo: Pai daca te joci putin cu numele Solar ajungi la tagul meu. Nu stiu daca are o semnificatie speciala, pur si simplu e Solar.

Cristina: Am inteles.Spune-mi te rog ce parere ai despre scena graffiti din Romania.Exista writeri pe care ii admiri?

Salo: In ultimii ani graffiti-ul a evoluat mult, chiar si in Romania, dar sincer sa fiu mi se pare o scena dezbinata. Sunt mai multi pe care ii admir…

Cristina: Dar la concursuri ai participat?

Salo: Am participat in 2010 la concursul “Tutunul sub spray-uri” in parcul Cismigiu din Bucuresti si in 2011 la un concurs in Ploiesti organizat de Goofy Riders. Ambele au fost experiente placute.

Cristina: In ce alte orase ai mai desenat si care este orasul tau preferat pentru a practica acest “sport”?

Salo: Anul trecut trebuia sa merg intr-un tur al Romaniei dar din pacate au aparut ceva probleme si nu am mai fost, deci nu pot sa imi dau cu parerea despre acest subiect. Sper ca anul acesta  sa pot merge si in alte orase si dupa o sa va anunt.

Cristina: Asteptam, asteptam!Nu pot evita intrebarea care urmeaza asa ca spune-mi te rog, probleme cu garda ai avut?

Salo: Am avut mai multe probleme cu politia dar o singura data am primit amenda anul trecut pe care a trebuit sa o platesc.

Cristina: Ce sfaturi ai da unui writer aflat la inceput de drum?

Salo: Nu sunt in masura sa dau sfaturi dar ca idee, faceti schite multe.

Cristina: Si acum sa ne intoarcem la treburi mai serioase.Pe pagina ta de artist, pe Facebook spui ca esti genu’ de artist care deseneaza pe orice suprafata si cu orice.Inteleg ca nu esti pasionat numai de graffiti ci si de arta in general.De unde aceasta pasiune pentru desen?

Salo: Nu pot spune ca sunt pasionat de arta in general, ma inspira, dar nu as putea sa pictez in ulei de exemplu. Pe pagina de Facebook ma refeream tot la graffiti dar facut cu mai multe tipuri de materiale si pe alte suporturi de exemplu: panze, viniluri, spray-uri.

Cristina: Cat din timpul tau liber dedici artei si mai ales, prin ce iti caracterizezi stilul?

Salo: Marea majoritate a timpului meu o dedic graffiti-ului, chiar daca nu desenez in tot acest timp. Cand nu desenez, ma gandesc la ce as putea sa mai desenez si tot asa. Nu cred ca imi pot caracteriza stilul, deoarece folosesc foarte multe stiluri, imi place sa ma “joc” cu literele.

Cristina: Ce crew reprezinti?

Salo: RGW Crew Romania-Germania.

Cristina: Te invit sa ne spui ceva despre site-ul tau care in afara de faptul ca are o sectiune pentru portofoliu are si un magazin unde am vazut ca sunt desene frumoase, realizate pe vinil, de cumparat.

Salo: Site-ul de fapt este un experiment sa zic asa, unde sa imi pot expune lucrarile si sa incerc sa le vand, nu ca as incerca sa ma imbogatesc sau ceva, dar am nevoie de bani pentru a continua. Cu timpul o sa il mai modific, dar pentru moment este suficient.

Cristina: In incheiere ai dori sa transmiti un mesaj cititorilor HipHopLive?

Salo: Numai bine !    Salo184 RGW Berceni

 

Mult succes in continuare si te mai asteptam pe site sa ne povestesti despre viitoarele tale realizari!

 

Distribuie

Comments

comments