VEST FEST a ajuns la finalul “călătoriei”

Vest Fest, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri urbane din Romania, si-a inchis portile dupa 8 editii.

“După 8 ediții realizate cu drag, VEST FEST a ajuns la finalul “călătoriei”.
Început din dorința organizatorilor de a realiza primul festival dedicat muzicii și culturii urbane din România, VEST FEST a fost piatra de temelie a conceptului District23, primul festival format prin unirea a 3 festivaluri locale, din Timișoara, în anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, un one-time-only event.
Deoarece considerăm ca le suntem datori celor ce ne-au trecut pragul, ani la rând, cu motivul sincer al deciziei de a opri festivalul, recunoaștem că VEST FEST a ajuns în punctul în care nu poate crește, așa cum este firesc pentru un festival. Încă din 2017, costurile de realizare ale festivalului au depins 60% de vânzarea biletelor, 25% de finanțările venite de la Primăria Timișoara și 15% de sponsorizările companiilor private.
Din nefericire în ultimii anii, nefăcând referire la perioada pandemiei de COVID-19, vânzările biletelor au stagnat sau chiar au scăzut ușor, Primăria Timișoara nu a dorit susținerea evenimentului (le respectăm decizia), iar companiile private și-au diminuat bugetul disponibil, toate acestea în timp ce toate costurile de realizare a festivalului au crescut, culminând cu onorariile artiștilor. Toți acești factori duc la decizia irevocabilă de a ne opri din această frumoasă călătorie aici.
Totodată vrem să mulțumim sincer tuturor celor care au fost prezenți la edițiile festivalului, pe unii dintre voi am ajuns să vă recunoaștem din vedere și știm că printre voi se află persoane care au fost la toate cele 8 ediții.
Tuturor celor prezenți, care au achiziționat bilet, le datorăm cei 8 ani de festival.
Am vrea să le urăm mult succes și putere și celorlalte festivaluri timișorene! În spatele a 2 sau 3 zile de eveniment stau luni întregi de muncă, iar vibe-ul pozitiv al oamenilor prezenți este cea mai mare satisfacție a staff-ului implicat.
Noapte bună, Timișoara!????”

 

Distribuie

Comments

comments