2SPE – Kafu feat. DJ Undoo

„E dimineață, iar tu refuzi o nouă zi plină de responsabilități. Pleoapele iți stau lipite precum foile de-un leu pe cuva mașinii de spălat. Bani spălați. Bani spălați la propriu, împreună cu salopeta de la job. Tu nu ai vertij, acolo sus, pe schele. Ziua zugrăvești clădirile în culorile orașului, iar noaptea agiți inspirat bile în cutii metalice. Pulverizezi povești – ce-au fost și ce vor fi – pe zidurile abandonate ale urbei.
Fuck it! Asta te motivează. Te activează. Ziua Clark Kent, noaptea SuperGraffer-ul titrat. Nu vii de pe Krypton. Ești get-beget pământean educat în underground-ul est-european. Povestea ta continuă.

«Pace pentru ăia grei, grafferi și DJ/ Pace pentru B-boy și pentru toți ai mei» Kafu
Împreună pentru mișcarea hip-hop!”
Ciprian Alexandrescu

„Pe la vârsta de 12 ani, am intrat în lumea muzicii. Fiind pasionat de casetofoane și butoane, am reușit să repar casetofonul rusesc stricat al bunicului meu. Apoi, pe o casetă, am înregistrat primele mele versuri acapella.
La vârsta de 14 ani, mi-am format prima trupă alături de tovarășul meu Uscatu, un om cu care am înregistrat prima piesă la Sebeș. Pentru a acoperi costurile studioului, mi-am vândut hainele, iar prietenul meu a furat bani de acasă. Ne numeam «Doiarii».
Copilăria mea a fost un amestec între timpul petrecut la bunici și orașul Alba Iulia.
Acolo, împreună cu Tagg, Hans-L și Khayyam, am fondat «Zombie».

În clasa a X-a, am avut o experiență interesantă. Am încercat să construiesc un microfon stereo folosind două microfoane hands-free și mi-am propus să obțin sunete asemănătoare cu cele înregistrate de Dr. Dre. Cu toate acestea, nu înțelegeam de ce nu reușesc să obțin acel sunet dorit pe vocile înregistrate. Lucram în Sound Forge cu plugins stock. Am petrecut două săptămâni în fața monitorului, cu foarte puțin somn și mâncare, încercând să mixez vocile pentru a le face să sune așa cum îmi doream.

După cele două săptămâni de efort intens, am leșinat la scară și am fost internat în spital cu un deficit semnificativ de vitamine. La acea vreme aveam foarte puține informații legate de studioul de înregistrare și mixaj. A fost o lecție importantă despre limitele și nevoile corpului meu, dar și despre pasiunea mea pentru sunet și producție muzicală. ?

În prezent, produc muzică pentru artiști la nivel internațional. În 2019, am avut onoarea să intru pentru prima dată în Billboard Hot 100, iar în 2021 am obținut primul meu loc I în Japonia.

Pe lângă muzică, am și o pasiune pentru tatuaje, desenând încă de la vârsta de 4 ani.

În acest moment, lucrez la un proiect alături de fratele meu, Rimezic, și chiar este posibil să lansăm un proiect Zombie THC. Suntem «under construction»?.”
Kafu

Instrumentalul folosit este de la  DJ Undoo – Is Not Worth The Risk (albumul „Varieties”, februarie 2023), iar pe intro se poate asculta un  fragment din piesa “Cum îs băieții mai nou” – Kafu & RimeZic.

Clip filmat de Ovidiu Stan, si montat de Ciprian Alexandrescu/Ovidiu Stan. Coordonatorul proiectului este Ciprian Alexandrescu, asistent fiind Vicențiu Popescu.

Distribuie

Comments

comments