DMX Story

dmx-2

 

Earl Simmons s-a nascut pe 18 decembrie 1970, in Baltimore, Maryland. Pentru ca parintii lui au considerat cartierul mult prea periculos, l-au trimis la o matusa, in districtul Yonkers din New York, unde a si crescut, Atras de stilul hip-hop, Earl si-a demonstrat inca de mic talentul muzical, facandu-si un nume ca DJ local – DMX (a imprumutat porecla de la un drum-machine). “Dark Man X” a considerat insa ca a mixa muzica altora nu este de ajuns. Dorea mult mai mult, dorea sa fie “vocea strazii”, asa ca a inceput sa-si inregistreze propriile piese rap. Se pare ca rezultatul a fost chiar OK, pentru ca in 1991 a castigat premiul pentru cel mai bun rapper independent, din partea revistei “The Source“.

Primul single, “Born Loser“, a iesit un an mai tarziu, la Columbia Records. Cum label-ul nu i-a acordat destula importanta si nu i-a oferit atentia pe care si-o dorea, DMX a renuntat la contract. Din nou pe cont propriu, a inceput sa-si faca aparitia pe diverse albume si mix-tape-uri, alaturi de nume cunoscute ale Hip-Hop-ului: L.L. Cool J. – “4, 3, 2, 1“, The Lox – “Money, Power and Respect“, Mase – “24 Hours to Live“, Ice Cube – “We Be Clubbin’ -(Remix)”, Onyx – “Shut ‘Em Down“.

Prestatia lui a fost remarcata de label-ul Def Jam si DMX a semnat contractul in 1997, devenind membru Ruff Ryders. Ceea ce a venit dupa aceasta, este deja istorie: cu single-ul “Get me a Dog” a castigat in sfarsit atentia pe care si-o dorea, iar albumul de debut, “It’s Dark and Hell is Hot“, a ajuns direct pe primul loc in topuri! Toate LP-urile care l-au urmat au avut acelasi succes: “Flesh of my Flesh, Blood of my Blood“, “...And There Was X”, “The Great Depression”, “Grand Champ”, “Year of the Dog.. Again” si “Undisputed”.

Intr-o lume a hip-hop-ului dominata de “bling-bling” si “glamour”, era nevoie de o prezenta mai serioasa, “ancorata” in realitatea strazii, iar DMX a picat la tanc. Stilul lui dur, flow-ul caracteristic si versurile fara perdea l-au consacrat rapid drept unul dintre cei mai reprezentativi rapperi, nu doar din New York, ci din toata lumea!

Intr-adevar, “pasiunea” pentru caini si temele abordate in piese au fost des atacate (probabil pentru ca se repetau obsesiv), dar DMX a reusit, pana la urma, sa-i convinga si pe cei mai aprigi critici de valoarea si pozitia lui in muzica Hip-Hop. Dupa ce si-a consolidat statutul de MC, DMX s-a decis sa-si incerce talentul si intr-un alt domeniu: actoria. A aparut in “Romeo Must Die” (alaturi de Jet Li si Aaliyah), “Cradle 2 the Grave” (cu Mark Decascos), “Never Die Alone“, “Last Hour“, “The Bleeding“, “Lords of the Street” si altele.

Adevarul este ca imaginea aceasta de “tough guy” i se potriveste de minune: a fost “saltat” de cateva ori de politie (a facut chiar si inchisoare) si cazierul lui este destul de “colorat” (de la condus fara permis pana la posesie ilegala de droguri si munitie). Trebuie sa recunoastem: nu este genul de baiat cuminte si “la locul lui”, dar a reusit sa castige respectul nu doar pe beat-urile de rap sau pe marile ecrane, ci si pe strada – toti “gangsterii” din Yorkers il saluta si se dau la o parte din calea lui cand iese la plimbare cu cei sase (sau mai multi) pitbulli.

Intr-adevar, nu este chiar o persoana sociabila.. Chiar el declara: “Nu-mi plac oamenii – in afara de familia mea, binenteles. Am incredere doar in cainii mei!“. In memoria cainelui preferat (Boomer, ucis in 1989 intr-un accident de masina), si-a tatuat pe spate numele si portretul acestuia si i-a dedicat o linie de imbracaminte – “Boomer 129” .

dmx01

 

In ceea ce priveste muzica, DMX nu mai are mari planuri, fiind hotarat sa renunte la cariera de rapper. A declarat ca “Hip-Hop-ul este afacerea diavolului” si ca “Undisputed” este ultimul album. In schimb, intentioneaza sa joace in cat mai multe filme si.. sa predice cuvantul Domnului!

In video-ul de mai jos puteti vedea cat de schimbat este DMX si cum vorbeste despre convingerile pe care le are acum:

 

 

 

Distribuie

Comments

comments