Folclorul românesc a ajuns și la Hip-Hop-ul din America! (Rebel Legit & BNKbeatz – The whistle song)

BNKbeatz, pe numele lui real Mihai Cosmin, este un tânăr care a început să producă muzică începând cu primăvara anului 2009, inspirat de ceea ce făceau în acea vreme cei de la The Runners. Cu timpul a trecut prin mai multe genuri de muzică, ajungând să producă de la Soul/R&B până la Trap sau chiar Pop.

La sfârşitul anului 2013 a fost contactat pe contul său de SoundCloud de Rebel Legit, un artist din Atlanta,SUA, care i-a propus o colaborare. BNKbeatz l-a pus să aleagă un instrumental din lista sa, iar Rebel Legita ales „Bătrâneasca din Gălăneşti”, astfel luănd naştere „The Whistle Song”.
Rebel Legit m-a contactat pe contul meu de Soundcloud, a ales din listă un instrumental şi aşa a apărut „The Whistle Song”. Doi mari artişti au mai cântat pe piesă cu sample din folclor românesc. Îi amintesc pe Kanye West şi Jay Z cu piesa „Murder to Excellence”, o piesă de pe albumul „Watch the Throne”, a declarat BNKbeatz.
De notat că BNKbeatz este primul român care realizează o astfel de piesă, fiind contactat de un MC american. Pe Rebel Legit îl găsiţi pe Soundcloud şi Twitter, iar pe BNKbeatz pe pagina oficială de Facebook şi pe contul de SoundCloud.

Distribuie

Comments

comments