Graffiti: Bates & Niels Bjorndahl @ Maquis-Art Gallery, Paris

Bates si Niels Bjorndahl s-au intalnit prima oara inanul 1984, cand scena graffiti era inca la inceputurile sale in Danemarca.Cei doi s-au imprietenit rapid si s-au ocupat impreuna de graffiti pana in anul 1986, atunci cand Bjorndahl a fost nevoit sa puna capat carierei sale de writer ca urmare a numeroaselor run-inuri cu autoritatile locale.

Din acel moment, Bjorndahl a inceput sa descopere  arta abstracta in timp ce Bates a continuat cu graffitiul.

In anul 2009 cei doi s-au intalnit din nou si, asa cum era de asteptat, au inceput sa faca schimb de idei cat mai creative si cat mai indraznete in ceea ce priveste arta.
In toamna anului 2011 cei doi au decis sa incerce sa lucreze impreuna la canvasuri, care fuzioneaza arta abstracta si graffitiul creand astfel un nou stil.
Rezultatul muncii depuse de artisti:  un numar impresionant de pieceuri, culori nebune, stiluri noi.Prima selectie a pieselor realizate de cei doi artisti poate fi admirata la expozitia Appreciation for Letters de la Paris, in colaborare cu Maquis-Art

Printre canvasurile expuse in cadrul Appreciation for Letters va mai exista o mica expozitie tot in cadrul Maquis Art, anume Typograffiti.

Pe fiecare panza este reprezentat un font special, atent selectat, care a fost apoi aplicat pe panza cu ajutorul spray-urilor fara a utiliza insa stenciluri (sabloane).

Aceasta tehnica complicata se concentreaza pe elementele de baza ale artei urbane si defineste o parte din cea mai pura forma de graffiti existenta: o puternica structura si bun flow al literelor care face  sa para dinamice.Expozitia a fost deschisa pe 15 mai 2012.

Distribuie

Comments

comments