Top 10 videoclip-uri underground (ianuarie)

Inceputul lui 2014 s-a aratat unul destul de bun pentru rap-ul din afara. Am avut parte de lansari de albume, de premii grandioase din partea celor de la Grammy Awards insa, tocmai din cauza avalansei de aparitii fresh, am revenit acum, la finalul lunii, pentru a le trece in revista pe cele underground, care din divese motive au fost omise la momentul oportun.

 

 

Shabaam Sahdeeq  – Last Dayz

Shabaam Sahdeeq ne-a lovit luna aceasta cu un scurt video pentru freestyle-ul care are unul dintre beat-urile mele preferate, piesa Last Dayz de la Onyx.

 

 

Lucky Dice – Nexxus

Lucky Dice, este un emcee din Boston care a inceput sa activeze in domeniul rap-ului odata cu REKS in 1995 cand formau alaturi de alti baieti din aceeasi facultate un crew (M.S.C.) ce s-a facut remarcat in cadrul unor cyphere si battle-uri organizate in oras. “Nexxus” este cel mai recent video al rapper-ului si va fi inclus pe cel de al patrulea album al sau, “Soundscan”. Videoclip-ul inspira o atmosfera de party, iar beat-ul cuprinde cateva urme de sample marca Method Man.

 

 

Bizarre – Pray for me

Bizarre, unul dintre membrii grupului din Detroit, D12, a lansat video-ul pentru piesa “Pray for me” ce anunta viitorul sau album. Piesa cuprinde versuri puternice de introspctie ce au o alura dark si in esenta este vorba despre dependenta de pastile. Desi nu a fost niciodata un liricist extraordinar, noul videoclip al lui Bizzare este in mod cert unul care impresioneaza prin mesajul pe care il transmite. If you think you got it bad, Bizarre’s got it worse.


 

 

G.Dot & Born- Manhunt

G.Dot & Born au lansat spre finalul lunii acesteia un album destul de bun in cadrul Ill Adrenaline Records care s-a aflat sub productia lui Confidence si Edo G. “Manhunt” vine in promovare materialului amintit si este o piesa energica, cu un beat ce trimite catre cele “traditionale” din anii 90.

 

 

Anyextee – Executive Decisions

Anyextee este un emcee puternic ancorat in domeniul socialului contemporan. Cel putin asta dovedeste documentarul la care a lucrat, Egypt Through The Glass Shop, tinand seama de evenimentele care au inceput sa se petreaca in Egip odata cu anul 2011. Cunoscut si sub numele de Next, Anyextee este in acelasi timp memebrul fondator al casei de discuri independente Amalgam Digital care a cladit cariera rap lui Max B, Joe Budden, Curren$y, Saigon si multi altii. Desi a avut contact cu hip hop-ul inca din anii 1980, emcee-ul cu descendenta siciliana, a lansat abia luna aceast albumul de debut.

 

 

Chance The Rapper feat. Chance The Rapper – The Worst Guys

Desi cei doi rapper-i sunt si in viata reala prieteni foarte buni, pe plan muzical pana acum nu aveam decat vreo 3 colaborari intre ei. “The Worst Guys” este o piesa pe de viitorul album Because The Internet iar in timp ce nu imi ramane de facut decat sa visez la o vreme mai calduroasa videoclipul ne trimite direct pe o plaja alaturi de compania unor domnisoare.

 

 

Zion I feat. 1-O.A.K. – Danger Zone 

Zion I, duo-ul veteran din California, a lansat luna acesta EP-ul “The Masters of Ceremony”, un material care a revigorat imaginea rapper-ilor prin notele de reflexie si relaxare pe care le-au transmis prin piese. “Danger Zone” este extras de pe acest EP si presupune o colaborare alaturi de 1-O.A.K., o aparitie relativ noua pe scena rap.

 

 

CJ Fly – Q&A

La varsta de 20 de ani, CJ Fly reprezinta unul dintre cele mai promitatoare crew-uri ale momentului actual din New York. Membrul din Pro Era a lansat un videoclip care promoveaza ultimul sau mixtape, “Thee Way Eye See It”. “Q&A” are un vibe smooth si imi aduce aminte de piesa lui Audio Push, Shine. Nu as putea spune care dintre cele doua este mai buna, insa noul videoclip al lui CJ Fly nu merita trecut cu vederea.

 

 

J-Zone – Crib Issues

Anul dintre cele mai interesante videoclipuri lansate luna aceasta consider ca aparine lui J-Zone, producator si emcee din New York care, dupa ce nu prea si-a gasit succesul pe scena rap, a scris in 2011 cartea Root for the Villain: Rap, Bullshit and a Celebration of Failure. Peter Pan Syndrome este albumul de pe care a fost extrasa piesa iar videoclipul este un mix de animatie si scene horror hrotesti.

 

 

Howl 3rd feat. Tha Liknuts – Beautiful People 

Inainte ca Versace sa devina afiliata cu fashion-ul rap, pe la sfarsitul anilor 1980 “Money, hoes and clothes” devenea sloganul unui nou gang din Brooklyn. De regula, culoarea in general (fie ca este ea reprezentata prin intermediul hainelor) a reprezentat un “cod” care faciliteaza identificarea individului cu anumite miscari (de exemplu, LA Bloods- rosu, Crips-albastru). Totusi, Lo-Lifes, gang fondat de rapper-ul Howl 3rd, a fost reprezentat de un brand de haine care, treptat, s-a transformat intr-o “uniforma”, iar miscarea a luat amploare chiar si pana in Japonia. Hainele marca Ralph Lauren, cunoscuta pentru tricourile polo, au devenit un scop in sine: “accumulation, by any means necessary, of POLO clothes and accessories”; “Me, wear FUBU? Man listen, that’s like the Marlboro Man smoking a Winston”, declara Howl 3rd in urma cu ceva timp. Acesta este unul dintre cei mai respectati rapper-i din undergroundul Brooklyn-ului si a avut de-a lungul carierei sale colaborari de succes alaturi de Eminem. Luna aceasta a revenit cu un video fresh alaturi de The ‘Liks si The Beatnuts care prevesteste mult anticipatul album “Survival of the Skillest”.

Distribuie

Comments

comments