theJam – Povestea

Capitolul 1

Weekendul trecut, mai exact pe 6 februarie, s-a împlinit un an de la primul eveniment marca theJam.

Prima ediție a avut un line-up de excepție, aducându-i pe aceeași pe Cedry2kNimeni Altu’ împreună cu Dj EM și Andu Toader la tobe, ALAN & KEPAFlou Rege și Carbon împreună cu Dj Nasa și Zaietz la tobe. De asemenea am avut parte și de o demonstrație de battle mc, cu sprijinul Battle MC Romania și am fost „încălziți” și „trimiși acasă” în zori pe muzica lui Dj Oldskull.

Pe vremea aceea theJam promitea că va fi „eticheta celor mai tari evenimente Hip-Hop din România”, dacă a fost așa vă lăsăm pe voi să spuneți, ceea ce putem spune noi, după experiența din „cămara hip-hop-ului românesc” este că borcănașul ăla a devenit logo-ul unui colectiv, blazonul unei familii.

Acesta a fost începutul unei povești frumoase, în ritm de hip-hop, atunci – la prima ediție – ne-am jurat credință, ne-am promis că ne vom revedea toți la edițiile viitoare pentru că #WeEatHipHop !!

Cum s-a văzut evenimentul prin obiectivul HipHopLive puteți vedea aici!

Capitolul 2

A doua ediție theJam a fost epică! Fără să exagerăm cu nimic putem pune acea seară pe lista celor mai reușite evenimente hip-hop de la noi. Invitații au fost pe măsura așteptărilor, dar publicul a fost cel care a transformat un concert într-o poveste de neuitat. Pe scenă au urcat B.U.G. Mafia,  NANE,  ChimieKeri și SerafimUnu, Doi (Cumicu & Ais The Chef) și Vlad Dobrescu care a ocupat poziția DJ-ului responsabil cu warm-up-ul și after party-ul.

Deși am numit acest articol povestea, nu sunt povești când spun că a fost o atmosferă incendiară. Noi toți cei prezenți – Frații Praștie – am contribuit la realizarea videoclipului și am cântat împreună cu idolii din copilărie.


Capitolul 3

Începând cu cea de-a treia ediție theJam era o necesitate, deja se instalase dependența. Încă din momentul în care se anunța data următorului eveniment calendarul era verificat și eliberat. Pe 16 mai ne-am dat din nou întâlnire, tot în Colectiv, pentru ai vedea și auzi pe legendarii CTCOmu Gnom (care și-a lansat cel de-al cincilea album solo – !?), Dragonu AKA 47El NinoDENIS (cu o demostrație de live looping), Shannon (beatbox) și Dj Undoo.

Capitolul 4

Înainte să ne dezmeticim bine, vara a venit și toată lumea a plecat la mare, dar nici acolo nu am scăpat de theJam pentru că ediția cu numărul 4 a venit după noi cu un line-up mai mare, la mare, în Goblin Vama Veche.
Au fost adunați artiști ai momentului, din scena hip-hop și contopiți într-un mini festival ce s-a întins pe parcursul unei nopți întregi în Vama Veche, la Goblin.
A fost de vis, am avut elemente tradiționale românești, presărate cu măiestrie de Argatu‘, Fratii Grime dar și de AFO și noul său proiect, Cred Ca Sunt Extraterestru. Tot pe 6 august, Cumicu împlinea 28 de ani, așa că nu puteam să nu-l sărbătorim în stil mare și să ne bucurăm de cel mai recent album lansat de el, albumul 16 mai”. Dacă vine vorba de voie bună și atmosferă degajată, era absolut necesar să-l avem prezent și pe Macanache!
Și pentru că theJam #4 a fost un eveniment cu un sound special, evident că nu au lipsit Butch și Secuem, adică 1979. Nu în ultimul rând, din Constanța, reprezentând Paranoia 13, au fost prezenți Phunk B, acompaniat de un live band! De încălzirea și păstrarea atmosferei, pe tot parcursul serii, s-a ocupat veteranul Keri.

Ce noapte frumoasă!!

Capitolul 5 

Cea de-a cincea ediție marca sfârșitul primul sezon theJam. Ne-am reîntâlnit, în Colectiv, i-am ascultat și aplaudat frenetic pe MacanacheFantomeK-lu și Vlad Dobrescu.

Sper că nu v-am plictisit, dar e destul de greu să înghesui atâtea amintiri frumoase în câteva cuvinte seci! theJam a devenit o poveste frumoasă, care ascunde dincolo de eticheta unor evenimente un milion de povești, amintiri de neprețuit, emoții colosale și speranțe.

Sunteți pregătiți pentru continuarea poveștii? 

 

Distribuie

Comments

comments