Radio Rezistenta #1: raku | Veritasaga | Nimeni Altu` | Flou Rege | O.N.&Clue | gazduit de DJ Undoo

998110_674607885929906_56444895_n

Radio Rezistența #1, primul eveniment dintr-o serie dedicată hiphop-ului românesc a avut loc pe 9 martie în Club Colectiv din capitală.

Cu mic, cu mare, toții iubitorii de rap, ne-am adunat la ora stabilită în fosta fabrică Pionierul pentru a ne bucura împreună de muzica bună și o atmosferă perfectă pentru o seară de duminică reușită.

Show-ul a fost găzduit de Dj Undoo

 ”Man, I’ve been lucky. To be born in a post communist era of my home country, Romania, and to discover the delights of hip-hop music as they appeared forbidden, exotic, two turntables and a mic, soul music, Fresh Prince of Bel Air, first Romanian rappers, put my hands on some records and I then arisen.”

după cum bine se autodescrie.

Primii care au urcat pe scenă au fost O.N. a.k.a. Om Necunoscut, rapper originar din Constanța ce dacă până acum nu v-a fost cunoscut timpanului, vă mărturisesc sincer că este o pierdere, dar niciodată nu e prea târziu să găseti „Drumul spre casă”, și Clue – membru SickSound Crew. Împreună ne-au oferit un „Moment de luciditate” și ne-au invitat pe toți să asistăm la „Pomana Porcului”.

Următorul invitat a fost Flou Rege

”Un nou caiet, o nouă viață începe / Scuip mic-ul ăsta ud când se lasă rece / Preiau cuvântul din stări de veghe-i lege / Din străzi și cartier, De vreme Flou Rege” (extras din Mic-ul Ud).

Veritasaga – o trupă fondată la sfârșitul anilor ’90 de Jhivago, Praetor și Dribbler, și-au început activitatea într-un moment dificil pentru hiphop-ul românesc. Cu toate că vremurile s-au schimbat și industria muzicală din România a trecut printr-o metamorfoză multiplă, Veritasaga au continuat să-și păstreze stilul și iată-i în 2014 la fel de fresh și de apreciați, pe scena din Colectiv, pentru că

„Veritasaga nu se ascultă, se simte!”.

Al treilea invitat pe scena din Colectiv, este Raku – unul dintre cele mai sonore nume din hiphop-ul românesc. Colaborarea pe piesa lui Ombladon „Egali din naștere” a câștigat un premiu MTV European Music Awards, în timp ce piesa „Sufletul orașului”, interpretată alături de Bitză, a beneficiat de o nominalizare la Romanian Music Awards.

Ultimul, dar clar nu cel din urmă, a urcat pe scenă Nimeni Altu`, unul dintre titanii rap-ului din Romania și, poate, cel mai prolific MC al anului 2013.

Nume mari ce au urcat pe scenă, o armosferă caldă, oameni frumoși și rap de calitate – câteva dintre ingredientele uneia dintre cele mai frumoase seri. Fie că ați fost acolo, fie că nu ați reușit să ajungeți nu ar trebui să ratați edițiile umătoare.

 

Distribuie

Comments

comments