Pseudoconcert Nane @ Paris Pub, Cluj-Napoca (8.03.2013)

In adolescenta am ascultat primele piese ale lui Nane, piese care pareau ca se muleaza perfect pe zborul fluturasilor din stomac simtiti in perioada respectiva. Concomitent cu trecerea anilor, am remarcat si evolutia artistului si am descoperit si alte mesaje in piesele lui decat dragostea nabadaioasa.

Seara de 8 martie anunta cu surle si trambite primul concert Nane din Cluj-Napoca, motiv pentru care, alaturi de restul publicului care a ajuns la un numar de trei cifre, ne-am instalat in Paris Pub in asteptarea momentului lui Nane. Moment care a intarziat si a tot intarziat pana cand s-a emanat complet, desi artistul nu a mai urcat pe scena.

Pana atunci, soundcheck-ul a fost facut, DJ-ul din dechidere a mixat pana tarziu in noapte, in timp ce publicul deja dadea semne de nerabdare.

In tot acest timp, personalul de la Security parea tot mai alarmat si nu pentru ca ar fi existat persoane care, sub influenta alcoolului, s-ar fi lasat duse de val. Aflam intr-un tarziu ca Nane este “prins” la pensiunea unde a fost cazat. Din mai multe surse, am dedus ca in scena hip-hopului romanesc exista divergente intre artisti, polemici a caror rezolvare afecteaza publicul si organizatorii evenimentelor. Concluzie: principiile invocate in rime de anumiti artisti nu sunt urmate si in practica; “pentru unii, dupa blocuri este singurul loc unde pot fi luati in serios(Ana Elida).

Vescan, al caruia nume aparea pe afis in deschiderea eventului, urca pe scena invocand probleme de sanatate sau de alta natura (fara sa precizeze care este aceasta) a lui Nane pentru a explica anularea concertului.

Rabdarea fiindu-ne destul de mult pusa la incercare, nu am asistat la intregul moment al lui Vescan, mai ales pentru ca intregul event se focusa pe prestatia lui Nane.

Pe facebookul oficial, Nane declara ca au existat probleme si cu cei responsabili de organizarea evenimentului, chiar daca cei implicati in conflictul prezentat mai devreme cunosc adevarata cauza.

In final, am ramas dezamagita de intregul amalgam de divergente si adevaruri/neadevaruri auzite din toate directiile si inca mai astept un concert Nane pentru a ma putea convinge de prestatia artistului, ca doar nu ne dam cu parerea doar prin prisma comentariilor de pe youtube. (Ada Blendea)

 

 

 

Distribuie

Comments

comments