RECENZIE: Hypnoise Days – Underground Stories – The Cosmic House – Cluj-Napoca

In perioada 24-26 septembrie am fost prezenti la “Hypnoise Days – Underground Stories”, un eveniment foarte misto organizat de cei de la Insula Creative Hub la The Cosmic House din Cluj Napoca.

Toate cele trei zile incepeau la ora 15:00 si se incheiau in jurul orei 22:00.

Vineri, am avut parte de foarte multe activitati si am intrat in atmosfera evenimentului. Locatia se bucura de o curte generoasa si de o casa imensa. Afara, Dj Wicked si Dj VSHYAN asigurau fondul sonor, chiar langa se afla barul unde se puteau consuma o varietate de bauturi, locuri unde sa poti sta jos fiind din belsug.

Mai pe seara am vazut live cum se fac graffiti-urile, activitatea continuand si in celelalte zile. Aici ii mentionam pe: Deas, Lejer, Ciumeg, MRN si Ritmo. Ana Popa avand si ea momentul ei de creatie a unui grafitti mural.

Tot afara era un panou destul de mare pregatit de “Bucharest Stickerz Fest” care urma sa fie umplu cu stickere ale diferitilor oameni care au participat la eveniment sau care aveau cat de cat tangente cu cultura.

In interiorul casei, chiar in prima camera erau proiectate pe perete imagini din piese reprezentative pentru rap-ul international, mai apoi in celelalte camere era o expozitie marca “Sa Fiti Cuminti”, o expozitie superba de portrete facute de Bragovski (aici erau imagini cu unii dintre cei mai reprezentativi artisti din cultura hip-hop din romania, atat din trap cat si din rap). Intre etaje, era Sebastian Arvai care canta live la tobe, intr-un spatiu special amenajat chiar langa scari. Exista o camera a stroboscoapelor, care parca te trimitea in alta lume prin multitudinea de culori si efecte. O alta incapere era dedicata tatuajelor, avand loc sesiuni de tatuat live. La etaj mai exista un balcon, de acolo putand sa vezi tot ce se intampla in partea din fata a evenimentului de la intrare si pana la iesire.

Sambata, a fost ziua cea mai incarcata si probabil cea mai asteptata. Pe langa toate activitatile mai sus mentionate, timp de 2 ore, trupa de breakdance Concrete Rockers a facut show, tinand participantii la eveniment in priza.

In jurul orei 19:00 a urcat pe scena Crocodealer, care a cantat in deschiderea lui Chimie. Totusi, dupa parerea noastra, a fost revelatia zilei. A cantat aproximativ 30 de minute, publicul a interactionat cu el la fiecare piesa, majoritatea nestiind ca acesta a fost pentru el primul concert. Ba mai mult, a fost imbracat intr-un halat si a cantat descult, in conditiile in care majoritatea cantaretilor la primul concert abia stiu sa tina microfonul in mana. Printre bucatile livrate amintim : “Messiah”, “Crocogeneza” si “4:20”. Au mai fost cateva piese nelansate care cine stie, poate apar cat de curand.

Mai apoi, Chimie – “Regele argoului, printul ghetoului”, insotit de Skopreal la platane, a dat o noua lectie de rap. Am putut asculta atat bucati din perioada Specii cat si piese mai noi precum “Legenda Celor 4 Colturi Ale Blocului” sau “Mike Tyson”, aratand faptul ca e impacat cu trecutul sau si nu se sfieste sa colaboreze cu generatia noua. Pentru cei ce nu stiu, Chimie le-a oferit o mana de ajutor atat lui Killa Fonic cat si lui Amuly atunci cand nu erau asa de cunoscuti.

Dupa concert, Chimie a mai ramas sa faca poze si sa discute cu publicul venit sa il asculte, de asemenea a vizitat si el locatia si s-a bucurat de toata experienta oferita.

Duminica, toate activitatile au avut loc in interiorul casei. Proiectile au continuat, fiind chiar un film documentar la un moment dat. Chiar si pupitrul a fost mutat inauntru, la platane fiind Chuby Staxx (acesta a fost invitat anul trecut si la “Mic Check Radio”, initiatorul emisiunii fiind Vlad Dobrescu). De la un asemenea eveniment nu putea sa lipseasca microfonul, orice MC fiind binevenit sa scuipe cateva bucati pe diferite instrumentale sau de ce nu, sa livreze rime pe loc.

Cam aceasta a fost per total experienta noastra de la “Hypnoise Days”, ne cerem scuze daca am uitat ceva sau pe cineva dar chiar a fost un eveniment impanzit atat de calitate cat si de cantitate. Jos palaria in fata organizatorilor, multumim pentru primire si speram sa continuati sa faceti astfel de evenimente! Pace si iubire!

     

 

Distribuie

Comments

comments