A$AP Rocky – ,,At. Long. Last. A$AP” (album review)

Au trecut 4 ani de când a început ascensiunea A$AP Mob, cel puţin în America. Începând cu albumul ,,Live. Love. A$AP.” care a fost lansat în 2011, A$AP Rocky s-a făcut observat în lumea hip-hop-ului ca reprezentantul acestui grup format din rapperi, producători şi designeri vestimentari care au în comun interese asemănătoare pentru muzică, stil, artă şi modă.

Ultimul album a lui A$AP Rocky ,,At. Long. Last. ASAP”, cunoscut şi sub prescurtarea ,,A.L.L.A” a fost lansat pe data de 26 mai. A$AP Yams (omul care a fost atât unul din membrii fondatori A$AP Mob cât şi prietenul cel mai bun a lui A$AP Rocky) care a murit în ianuarie din cauza unei supradoze, când încă se lucra la ,,A.L.L.A” este producătorul executiv al acestui album, alături de hit-maker-ul Danger Mouse. Amprenta lui Yams este resimţită de-a lungul albumului dar în ciuda faptului că Rocky aduce un omagiu omului care l-a ajutat să ajungă unde este, lucru care poate fi observat nu doar în piesele de pe album cât şi în poza de pe coperta acestui material unde artistul are acelaşi semn pe care Yams il avea din naştere sub ochiul drept şi o cruce tatuată sub ochiul stâng, acesta reuşeşte să dea albumului o notă proprie în care predomină stilul său.

Lista oamenilor cu care A$AP Rocky a colaborat pentu acest album este una nu lungă, ci foarte lungă şi deşi unii ascultători mai cârcotaşi ar putea spune că Rocky nu s-ar fi putut descurca de unul singur pe acest album, nu este cazul. Artiştii care se regăsesc pe această listă sunt: Joe Fox (5 piese de pe album fiind realizate în colaborare cu acesta), Kanye West, Lil Wayne, Juicy J, Future, Miguel, Mark Ronson, M.I.A., Mos Def, Yams, Rod Stewart, Acyde, Bones, Schoolboy Q , UGK, James Fauntleroy.

În unele piese de pe album se pot observa influenţe uşoare de rock psihedelic, în special în ,,L$D” şi ,,Holy Ghost”, Rocky recunoscând într-un interviu că muzica psihedelică l-a vindecat după moartea lui Yams şi că drogurile psihedelice l-au inspirat.

Cele 18 piese de pe ,,At. Long. Last. A$AP” i-au bucurat cu siguranţă pe fanii vechi a lui A$AP Rocky şi probabil i-au fascinat în aceeaşi măsură pe fanii săi noi, acest album fiind clar unul dintre cele mai bune lansate anul acesta.

,,Am avut nevoie de timp, nu poţi grăbi arta şi nu cred că poţi realiza artă frumoasă dacă te grăbeşti. Iţi iei timpul de care ai nevoie. Nu o spun ca pe o scuză şi nu încerc să justific vreo întârziere, este pur şi simplu ceea ce cred cu adevărat. Mi-am luat nişte timp liber şi am învăţat cum să fiu actor, cum să fac beat-uri şi să mă ocup de producţie.” – A$AP Rocky

Distribuie

Comments

comments