JEDI MIND TRICKS – THE THIEF AND THE FALLEN (recenzie album)

Legendarul reprezentant al hardcore hiphop-ului – grupul Jedi Mind Tricks – s-a reunit, revenind la formula inițială, formulă de care nu ne-am mai putut bucura din 2006, pentru cel mai nou album –The Thief And The Fallen”Materialul a fost lansat pe 2 iunie și, personal, tot de atunci nu mai ascult altceva.

Intro-ul te mângâie cald, 31 de secunde ce te pun pe gânduri „Hmm parcă nu sunau așa…”, apoi începând cu a doua piesă toți neuronii se excită și regăsești flow-ul agresiv al lui Vinnie Paz completat perfect de beat-ul grav al lui Stoupe The Enemy Of Mankind.

Pe ici colo câte un interludiu făcut în colaborare cu Yes Alexander, se schimbă filmul. Verifici dacă nu s-a schimbat playlist-ul. Nu, sunt tot ei și sună atât de bine! Fraudulent Cloth – piesă care beneficiază și de un videoclip și care, dacă nu ești din piatră sau complet retardat te atinge fix la coarda sensibilă, iar în momentul în care ești mai vulnerabil decât Basarabia în fața Rusiei te lovește – And God Said To Cain. Nu-ți stăpâni zâmbetul, e inevitabil. Următoarea piesă, Destiny Forged In Blood aduce în prim plan moștenirea trupei în acest gen muzical pe un beat cu tentă militaristă.

Cel de-al doilea interludiu este urmat de două piese ce îți dilată pupilele și îți accelerează bătăile cordului și apoi începe The Kingdom That Worshipped the Dead. Da, auzi bine – Jedi Mind Tricks și Dilated Peoples pe aceeași piesă, o colaborare epică, mult așteptată de mulți iubitori de rap. Când se termină piesa sigur dai replay, de câteva ori.

Doua dintre trupele mele preferate pe piesa!
[As fi preferat sa se intample mai repede. Acum 10-15 ani…] – Deliric

Ultimele trei piese încheie apoteotic treseul carouselului, dar ce bine că s-a inventat butonul de replay.

The Thief And The Fallen” este un album complex, un amalgam de trăiri, un material ce dă uitării anii, ce par a nu fi existat, în care membrii trupei au fost separați.

Dacă ați ascultat albumul sperăm că va plăcut la fel de mult, dacă nu l-ați ascultat, vă dorim audiție plăcută!!

Distribuie

Comments

comments